Henkel

A vállalat szlogenje, a „Henkel – barátságos márka“ magában foglalja azt az ígéretet, hogy a Henkel márkatermékeivel és technológiáival az emberek életét könnyebbé, jobbá és szebbé teszi.

A németországi, düsseldorfi székhelyű Henkel világszerte 53 ezer alkalmazottat foglalkoztat és azon német vállalatok közé tartozik, melyeknek a legszélesebb körű külföldi leányvállalat-hálózatuk van. Az emberek a világ 125 országában bíznak a Henkel márkáiban és technológiáiban.

A Henkel három stratégiai üzleti területen tevékenykedik: mosó-és háztartási tisztítószerek, kozmetika, valamint ragasztóanyagok, tömítőanyagok és felületkezelés. Ezeket a stratégiai üzleti területeket a Henkelnél három világszerte működő üzletágba szervezték.

Henkel érdekeltség 1926-ban jelent meg először Magyarországon, Sopronban. A Voith Gottlieb cég már 1927-től forgalmazott Henkel termékeket. 1930-ban áttette székhelyét Budapestre, a Kartács utcába, és itt kezdte el a híres Persil, HENKO, ATA gyártását. A második világháború azonban megszakította a vállalat sikeres működését.

A múlt század 60-as, 70-es éveiben időnként megjelentek ugyan a magyar üzletekben a Henkel keresett termékei, de folyamatosan csak a devizáért árusító boltokban lehetett beszerezni őket. A nyugati utazások során a Fa kozmetikumok és a Persil mosópor szinte minden hazatérő turista csomagjában megtalálhatóak voltak.

A Henkel a 80-as években termelési kooperációt hozott létre magyar vállalatokkal, melyek licencszerződés alapján gyártották termékeit. Ezzel Magyarország volt a Henkel keleti nyitásának első állomása. A Henkel az első nemzetközi vállalatok közé tartozott, melyek az országban megtelepedtek.

A Henkel Magyarország Kft. a bécsi székhelyű közép-kelet-európai regionális vállalat, a Henkel Central and Easten Europe (Henkel CEE) százszázalékos leányvállalata. Központja Budapesten működik. Három telephelyén folytat termelő tevékenységet. Körösladányban folyékony mosó- és tisztítószereket, Barcson építési kemikáliákat, Vácott ragasztókat gyárt.

Az általunk képviselt márkák: